Carisolv System gör det möjligt att laga hål på ett skonsamt sätt med minimal smärta

Så minskar du risken

Risken för karies minskar om du ser till att hålla rent i munnen med hjälp av tandborste och tandtråd och genom att du tillför fluor, till exempel genom tandkräm, tabletter, tuggummi eller munsköljning. Småätande och väldigt kolhydratrik/söt kost eller dryck bör undvikas för att karies inte ska uppstå.

Karies - en av världens vanligaste sjukdomar

Infektionssjukdomen karies är en av våra allra vanligaste sjukdomar, eftersom det drabbar nästan alla människor någon gång i livet. Sjukdomen uppstår när de bakterier som lever i munhålan angriper tandytan så att emaljen urkalkas. Om karies inte behandlas uppstår kaviteter – det vi i vardagligt tal kallar för hål i tänderna.

Med hjälp av Carisolv System kan tandläkaren behandla karies på ett säkert sätt utan att ta bort mer tandvävnad än nödvändigt. Fördelarna för dig som patient är bland annat att lagningen håller längre och att behandlingen innebär mindre obehag.

Carisolv System är en patenterad metod som består av en unik gel, borr eller handinstrument. Gelen har till uppgift att mjuka upp den tandvävnad som drabbats av karies för att den enkelt ska kunna tas bort med hjälp av instrumenten. Eftersom gelen bara verkar på skadad tandvävnad lämnas den friska delen av tanden helt intakt. Det minskar behovet av både borr och bedövning vid behandlingen.

 

Jag fick beröm av mamman till min patient när jag använt Carisolv System: Du gav mitt barn en väldigt mänsklig behandling.

Dawei Zhao, tandläkare vid Folktandvården i Västra Götalands län

Jag är positivt överraskad över hur effektivt Carisolv löser upp karierad vävnad. Jag använder metoden främst när det kommer till kronskarvar och djupa kariesangrepp. Metodiken är inte på något sätt långsammare när det gäller djupare kariesangrepp. Responsen från patienter är positiv.

Eva Jacobsen – Tandläkare och klinikchef Folktandvården Västra Götalandsregionen Lidköping

Nu kan jag kvalitetssäkra mitt arbete! Carisolv System hjälper mig att arbeta med precision och jag får ett kvitto på att kaviteten är kariesfri.

Peter Wilhelmsson, tandläkare vid Implantatkliniken i Linköping

Tack vare Carisolv kan jag vara mindre invasiv och får bättre kontroll vid exkavering av djupa kaviteter.

Stefan Edgren, tandläkare vid Partille Implantat

Metoden är framförallt betydelsefull vid pulpanära kaviteter.

Robert Hällqvist, tandläkare vid Elmborgs i Oskarshamn