95 procent av patienterna rekommenderar New Carisolv System

New Carisolv System lever upp till de krav du som patient kan ställa på en kariesbehandling. Det är därför vår användarundersökning visar att 95 procent av de patienter som behandlats med New Carisolv System skulle rekommendera metoden till sina vänner.

Behandling som bevarar vävnad och förlänger livet för den friska i tanden

New Carisolv System är en vävnadsbevarande behandlingsmetod, vilket innebär att bara den kariesangripna delen av tanden avlägsnas, medan den friska delen bevaras. På så vis ökar tandens livslängd och risken för tillkommande behandlingskostnader minskar. Med New Carisolv System minskar risken för komplikationer, exempelvis rotfyllning. Själva lagningens livslängd ökar dessutom jämfört med traditionella behandlingsalternativ, eftersom lagningen fäster väldigt bra efter behandling med New Carisolv System.

Karies ofta orsaken till allvarliga komplikationer

Det är ofta karies som orsakar allvarliga komplikationer i din mun. Karies kan leda till återfall i form av sekundärkaries, det vill säga att samma ställe på tanden drabbas för andra gången. Av de kariesbehandlingar som görs i Sverige varje år gäller omkring 55 procent sekundärkaries. Statistik visar också att mer av tanden försvinner vid sekundärkaries och att andelen behandlingar med krona är mer än tio gånger vandligare. Karies kan också leda till att rotfyllning behövs, vilket i sin tur ökar risken för ett framtida implantat. För att minska risken för komplikationer är det värt att välja behandling med New Carisolv System. Chansen är stor att du minskar både problem och kostnader på sikt.

Minimalt obehag för dig som patient

Vår användarundersökning visar att patienter upplever betydligt mindre obehag vid behandling med New Carisolv System.

Godkänd metod som följer riktlinjerna

New Carisolv System är CE-märkt. Metoden följer Socialstyrelsens nationella riktlinjer för tandvård. Dokumenterad forskning visar också att New Carisolv System:

  • tar bort så lite som möjligt av frisk tandvävnad
  • minimerar risken för komplikationer, till exempel skador på pulpan och sekundärkaries
  • ger garanterad kariesfrihet före lagning
  • minskar behovet av bedövning
  • ger möjlighet till en mer hållbar lagning
  • ökar tandens livslängd och ger en lägre livscykelkostnad
  • ger ett mer estetiskt resultat
 

Jag fick beröm av mamman till min patient när jag använt Carisolv System: Du gav mitt barn en väldigt mänsklig behandling.

Dawei Zhao, tandläkare vid Folktandvården i Västra Götalands län

Jag är positivt överraskad över hur effektivt Carisolv löser upp karierad vävnad. Jag använder metoden främst när det kommer till kronskarvar och djupa kariesangrepp. Metodiken är inte på något sätt långsammare när det gäller djupare kariesangrepp. Responsen från patienter är positiv.

Eva Jacobsen – Tandläkare och klinikchef Folktandvården Västra Götalandsregionen Lidköping

Nu kan jag kvalitetssäkra mitt arbete! Carisolv System hjälper mig att arbeta med precision och jag får ett kvitto på att kaviteten är kariesfri.

Peter Wilhelmsson, tandläkare vid Implantatkliniken i Linköping

Tack vare Carisolv kan jag vara mindre invasiv och får bättre kontroll vid exkavering av djupa kaviteter.

Stefan Edgren, tandläkare vid Partille Implantat

Metoden är framförallt betydelsefull vid pulpanära kaviteter.

Robert Hällqvist, tandläkare vid Elmborgs i Oskarshamn